Van de Kerkhof lacht om 'Ajax Madurodam': 'Hadden met 8-2 moeten winnen'

'Ajax Madurodam' krijgt ervan langs: 'Bergwijn is de meest irritante speler'

30 oktober 2023 om 19:08
Laatste update: 30 oktober 2023 om 19:09

René en Willy van de Kerkhof hebben geen medelijden met Ajax, dat laatste in de Eredivisie staat. De PSV-coryfeeën genoten zondag van de 5-2 overwinning op de Amsterdammers.

In gesprek met Omroep Brabant krijgen de gebroeders Van de Kerkhof hun lach niet van hun gezicht. Het tweetal leeft niet mee met de dramatische situatie in Amsterdam. "Het is hun eigen schuld. En ach, verder naar beneden zakken kunnen ze niet", zegt René met een knipoog. Willy zag Ajax, dat bij rust met 1-2 voor stond in het Philips Stadion, in de tweede helft instorten. "Je zag bij hen toen de kopjes omlaag gaan. Het was Ajax Madurodam."

"PSV was daarna veel te mild. We speelden geweldig en hadden met 7-2 of 8-2 moeten winnen." Willy van de Kerkhof krijgt bijval van zijn broer. "Die Bergwijn en Berghuis waren na rust zo slecht. Die hadden ze moeten wisselen." Ook het gedrag van de Ajax-aanvoerder stoort René. "Bergwijn is bovendien een van de meest irritante spelers die er op dit moment rondloopt. En zo'n Brobbey... Goed, hij scoort er dan uiteindelijk eentje maar de kansen die hij daarvoor laat liggen... En dan zit die jongen nog bij het Nederlands Elftal ook."