Forse kritiek op 'rauwdouwer' Brobbey: 'Zit totaal niets verfijnds aan'

Van der Gijp uit kritiek op Brobbey: 'Gewoon een rauwdouwer, klaar'

30 oktober om 20:25
Laatste update: 31 oktober om 08:14

René van der Gijp is niet onder de indruk van Brian Brobbey. De voormalig aanvaller zag de Ajax-spits in actie tegen PSV (5-2) en stelt dat Brobbey verfijning mist.

"Voor mij als kijker en liefhebber is hij gewoon een rauwdouwer, klaar", zegt Van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp over Brobbey. "Er zit totaal niets verfijnds aan. Waar jij nog weleens een bal verfijnd kon inkoppen of op je voet liet vallen, heeft hij niets van dat", richt Van der Gijp zich tot Wim Kieft. "Hij is een rauwdouwer. Ik had op een gegeven moment zo'n medelijden met hem, dat ik blij was dat hij scoorde, met alle geluk van de wereld."

Kieft nuanceert. "Dat er niets verfijnds aan zit, daar ben ik het wel mee eens. Toch is hij wel sterk en hij heeft een goede manier van weglopen. Maar hij denkt bij voorbaat al: oh jee, deze kan ik weleens missen. Echte spitsen, iemand als Jurrie Koolhof, hebben nooit het gevoel dat ze zouden missen. Hij heeft dat wel."

Volgens Van der Gijp heeft Brobbey in één tegen één-situaties geen plan. "Je moet de keeper gaan uitdagen en hem ergens naartoe trekken. Hij weet niet wat hij moet doen. Hij heeft geen plan."