'Ik zei bij Oranje: hoop dat we met skippyballen trainen, dan houd ik wat tegen'

'Ik zei bij Oranje: hoop dat we met skippyballen trainen, dan houd ik wat tegen'

31 oktober om 08:11
Laatste update: 1 november om 14:02

Andries Noppert ziet geen reden om met een sportpsycholoog te praten. De sc Heerenveen-doelman, die niet in zijn beste vorm verkeert en niet is opgenomen in de voorselectie van Oranje, bouwt op zijn familie.

De afgelopen interlandperiode zou Noppert ook vanaf de bank moeten kijken. Door een blessure van Mark Flekken werd hij toch opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Bij aankomst in Zeist wilde hij grappen over zijn vorm voor zijn. "Ik zei: ik hoop dat we met skippyballen gaan trainen, dan kan ik nog wat tegenhouden", dolt de goalie tegenover NU.

Elf maanden geleden was Noppert de eerste keeper van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Een jaar later ziet de wereld er anders uit: geen droomtransfer en een slechte vorm. "Het is een beetje in het koppie gaan zitten", erkent hij. "Dat is het slechtste wat er kan gebeuren, want je moet altijd vertrouwen in jezelf houden."

Noppert denkt de negatieve spiraal zelf te kunnen doorbreken. Een sportspycholoog in de hand nemen hoeft van hem niet. "Niets ten nadele van zo'n persoon, maar ik heb mijn problemen mijn hele leven zelf opgelost", stelt hij. "Ik heb vaker moeilijke momenten gehad. Met m'n familie kan ik alles bespreken. Ik ben ervan overtuigd dat zij mij uit deze situatie kunnen helpen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!