'FC Barcelona zet Santiago Gimenez op het lijstje met mogelijke versterkingen'

'Barcelona houdt rekening met vertrek Lewandowski en zet Gimenez op lijstje'

31 oktober om 10:51
Laatste update: 31 oktober om 11:50

FC Barcelona houdt volgens Diario Sport de ontwikkelingen van Santiago Gimenez bij Feyenoord in de gaten. De Mexicaanse spits zou volgens het Spaanse medium op een lijstje met eventuele vervangers van Robert Lewandowski staan. 

Gimenez wordt door de sportkrant een voetballer genoemd die nu definitief 'geëxplodeerd' is en een spits van het hoogste niveau aan het worden is. Hoewel Barça er rekening mee houdt dat er flink wat geld betaald zou moeten worden aan Feyenoord, ligt de verwachte 'vanafprijs' voor Gimenez lager dan die van spitsen die al langer op het hoogste niveau meedraaien. 

FC Barcelona kan vanaf 1 juli al beschikken over Vitor Roque, die dan voor veertig miljoen euro overkomt van het Braziliaanse Athletico-PR, maar houdt ook rekening met eventuele interesse vanuit Saudi-Arabië voor de huidige nummer negen, de 35-jarige Robert Lewandowski.

Het aantrekken van een nieuwe spits is nog geen prioriteit voor de Catalanen, maar volgens de Spaanse krant heeft Barcelona oog voor alles wat er op de markt gebeurt. 'Een van de spelers waar goede berichten over gehoord worden, is Santiago Gimenez, de doelpuntenmaker van Feyenoord.'