'Engelse transferstrijd om Gimenez, naast Arsenal ook Napoli op vinkentouw'

The Mirror en Calciomercato noemen Gimenez: 'Arsenal en Napoli op vinkentouw'

29 oktober 2023 om 12:34

De toekomst van Santiago Gimenez is ook in Engeland en Italië onderwerp van gesprek. Boulevardmedia als The Mirror en Calciomercato pakken uit met de interesse in de spits van Feyenoord.

Volgens de Engelse krant is er sprake van een flinke transferstrijd om Gimenez. 'West Ham strijdt met Arsenal om spits na explosief Champions League-debuut', luidt de kop. Maar ook Tottenham Hotspur, Newcastle United en Europese clubs als Internazionale, AC Milan, Juventus, Napoli, Lazio, Real Madrid en Atlético Madrid zouden op het vinkentouw zitten.

The Hammers hopen de stevige concurrentie te snel af te zijn. Afgelopen zomer voerde de Premier League-club al verkennende gesprekken met Gimenez, schrijft The Mirror. Die koos er toen echter voor om zijn contract bij Feyenoord te verlengen. Een nieuwe spits staat in januari bovenaan het wensenlijstje van West Ham, omdat Danny Ings niet voldoet als concurrent van Michail Antonio.

Het is in Londen wel duidelijk dat het een flinke opgave wordt om Gimenez los te weken. Zijn transferwaarde wordt inmiddels op 45 miljoen euro geschat en de kans dat Feyenoord zijn goudhaantje halverwege het seizoen wil laten gaan, is klein.

Ook Calciomercato besteedt aandacht aan Gimenez. De Italiaanse kampioen probeert Victor Osimhen aan boord te houden, maar sluit zijn ogen niet voor een mogelijk vertrek van de Nigeriaan, klinkt het. De Mexicaan geldt in dat geval als topprioriteit.

Met dertien goals in negen Eredivisie-optredens en een dubbelslag tegen Lazio in de Champions League weet Gimenez de spotlights op zich gericht in Europa. Hij ligt tot medio 2027 vast in De Kuip.