Noppert is dankbaar voor de kansen bij Oranje onder Van Gaal

Noppert dankbaar: 'Slecht dat ik geen contact meer met hem heb gezocht'

31 oktober 2023 om 11:14

Andries Noppert is Louis van Gaal nog altijd dankbaar voor de kansen die hij gekregen heeft bij het Nederlands elftal. De sc Heerenveen-doelman werd eind 2022 gebombardeerd tot eerste keeper op het WK in Qatar.

Toenmalig bondscoach Van Gaal verraste en koos voor Noppert, die voor het WK nog geen enkele interland op diens naam had staan, onder de lat in Qatar. De goalie heeft nu geen contact meer met de 72-jarige trainer, die hem liet debuteren op een eindtoernooi. "Dat is ergens wel jammer, maar in de voetballerij verwatert zoiets", laat Noppert optekenen door NU.

"Misschien is het ook wel slecht van mij dat ik geen contact meer met hem heb gezocht. Ik had een goede band en klik met hem. Wie weet volgt hij me nog van een afstandje." Noppert is door Ronald Koeman niet opgenomen in de voorselectie voor de komende interlandperiode. De doelman voelt dat zijn oude vorm terugkomt. "Of de oude Noppert eraan zit te komen? Laten we hopen dat ik die snel terugvind en ik kan laten zien dat ik in Oranje hoor. Ik moet toch echt zelf zorgen dat ik weer in beeld kom."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!