Sparta Rotterdam vangt bot bij KNVB en overweegt hoger beroep

Sparta Rotterdam vangt bot bij KNVB en overweegt hoger beroep

31 oktober om 12:26

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsing van Sparta Rotterdam-middenvelder Arno Verschueren bepaald op drie wedstrijden. De Kasteelclub overweegt in hoger beroep te gaan.

Verschueren was afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk (2-0) de man van de tweede helft. Vlak nadat hij Sparta op 2-0 had gezet, kreeg hij een rode kaart voor een charge op Zakaria Bakkali. De Belg werd voor drie wedstrijden geschorst, maar Sparta en Verschueren zelf accepteerden het voorstel van de aanklager niet. De tuchtcommissie heeft zich nogmaals over de zaak gebogen en ziet niets in strafvermindering.

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de tuchtcommissie meegenomen dat Verschueren in het verleden al eens eerder een directe rode kaart heeft gekregen. Sparta kan tot vrijdag in beroep en overweegt dat te doen. Verschueren mist in elk geval de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels, die woensdag op de rol staat. Indien de schorsing definitief blijft staan, is de 26-jarige middenvelder ook niet inzetbaar tegen Almere City en FC Volendam.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!