Derksen fileert Ajax-beleid: 'Publiciteitsgeile Eringa heeft er zooi van gemaakt'

Derksen veegt vloer aan met Ajax: 'Twee dames en allerlei hotemetoten...'

31 oktober 2023 om 12:50

Ajax moet zo snel mogelijk afscheid nemen van 'al die buitenstaanders', stelt Johan Derksen. De Amsterdamse club moet weer geleid worden worden door mensen die binding met de hekkensluiter van de Eredivisie hebben, vindt hij.

Bij Vandaag Inside stipt Derksen de problemen bij Ajax aan. De tafelheer ziet voldoende zorgen op het veld, maar nog meer daarbuiten. "Weet je wat Ajax hiervan moet leren?", zegt Derksen, die zelf met het antwoord komt. "Er zitten twee dames en allerlei hotemetoten die best verstand van zaken zullen hebben op bepaalde vlakken in de Raad van Commissarissen...", doelt hij op Cees van Oevelen, Georgette Schlick, Annette Mosman en 'zo'n gozer van het IOC' (Maurits Hendriks, red.).

"Maar laat Ajax in godsnaam geleid worden door Ajacieden", is Derksen stellig. "In die club zitten écht goede mensen die die club kunnen leiden, zo is het vroeger ook altijd gegaan. Maar al die buitenstaanders hebben er onder leiding van die publiciteitsgeile Pier Eringa (voormalig voorzitter van de rvc, red.) een grote teringzooi van gemaakt."

Derksen verwacht dat Ajax onder leiding van interim-trainer John van 't Schip de weg omhoog gaat inzetten. "Hij moet nu tegen een serie clubs uit het rechterrijtje, dus ze zullen best wel een keer gelijkspelen en een keer winnen." Van 't Schip gaf op zijn eerste persmoment aan in te zetten op de vijfde plaats in de eindklassering van de Eredivisie. "Dat moet ik nog zien", aldus Derksen.