'Van 't Schip had één belangrijke eis, Ajax wilde aanvankelijk niet voldoen'

'Ajax-nieuweling aanvankelijk niet welkom, Van 't Schip stelde harde eis'

31 oktober 2023 om 12:08

Ajax stond aanvankelijk niet te springen om de komst van Michael Valkanis, de nieuwe assistent-trainer in Amsterdam. De entree van de 49-jarige Australiër was echter een eis van John van 't Schip, meldt Voetbal International.

Van 't Schip maakt het seizoen op interim basis af bij Ajax. Na de nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) zocht interim-directeur Jan van Halst contact met hem. Van 't Schip maakt gelijk duidelijk wie hij wil meenemen naar de hoofdstad. 'Van 't Schip draagt zijn vertrouweling aan, maar aanvankelijk ziet Ajax zijn komst niet zitten omdat de club liever niet weer iemand van buitenaf haalt en het met Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati al twee assistenten (met nog doorlopende contracten) in huis heeft', schetst VI.

'De komst van Valkanis is echter een eis van Van 't Schip en uiteindelijk gaat Ajax akkoord', klinkt het. Van 't Schip en Valkanis hebben een rijk verleden samen. De wee werkten samen in Australië, bij PEC Zwolle en de Griekse nationale ploeg. Valkanis was tot 29 oktober hoofdtrainer bij Hapoel Tel Aviv. Van die club nam hij afscheid om bij Ajax aan de slag te kunnen.