'Galatasaray klaar met te zware Ndombele', De Wit genoemd

‘Veel te zware Ndombele zou vervangen kunnen worden door AZ'er De Wit’

31 oktober om 14:32

Galatasaray-middenvelder Tanguy Ndombele kampt met overgewicht. De huurling van Tottenham Hotspur was zes kilo te zwaar toen hij afgelopen zomer in Turkije tekende en hier is de afgelopen maanden weinig aan veranderd. Daardoor zou AZ'er Dani de Wit in beeld kunnen komen.

Ndombele's vetpercentage zat op twintig procent en het doel was om dit te verlagen naar zestien procent. De Fransman is echter slechts twee kilo afgevallen en aan zijn lichaamsvet is niks veranderd, zo stelt Fotospor. Ook meldt het Turkse medium dat Galatasaray-trainer Okan Buruk 'geen geduld meer heeft' als het gaat om het gewicht van Ndombele. Ook is Buruk 'niet tevreden met het gedrag en gebrek aan professionaliteit' van de voormalig Olympique Lyon-speler.
 
De Turkse landskampioen heeft een optie tot koop in de huurdeal met Spurs staan. Maar het lijkt er eerder op dat het contract van Ndombele beëindigd wordt, omdat hij 'nog geen enkele toevoeging' is geweest. Om deze reden zou Galatasaray zijn uitgekomen bij Dani de Wit. Omdat zijn contract in 2024 afloopt, hoopt Gala hem voor één miljoen euro over te nemen van de Alkmaarders. En dit zou weer betekenen dat Tottenham komende winter een oplossing moet bedenken voor Ndombele.