Juventus en Fagioli bereiken akkoord over nieuw contract

'Juventus bereikt akkoord met geschorste speler over nieuwe verbintenis'

31 oktober 2023 om 13:57
Laatste update: 31 oktober 2023 om 14:01

Juventus en de geschorste Nicolò Fagioli hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract. Dat melden diverse Italiaanse media, waaronder Tuttosport en Sky Sport Italia. De 22-jarige middenvelder staat maanden aan de kant, nadat eerder duidelijk werd dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan illegale gokactiviteiten. 

Fagioli mist door zijn schorsing, die maar liefst zeven maanden bedraagt, een groot deel van de rest van dit seizoen. Ondanks zijn vergrijp houdt Juventus het volste vertrouwen in de speler, die nog altijd gewoon meetraint en zijn volledige salaris maandelijks uitbetaald ziet worden. Fabrizio Romano maakte eerder op dinsdag al bekend dat een contractverlenging aanstaande was, maar nu lijkt er al sprake te zijn van een akkoord. 

Tuttosport en Sky Sport Italia melden nu dat Fagioli zelfs kan rekenen op salarisverhoging. De twee gerenommeerde Italiaanse media weten dat de club en speler immers een akkoord hebben bereikt over een nieuw contract, dat zou lopen tot medio 2028. Zijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2026. 

De Italiaanse grootmacht wil de enkelvoudig international, die na zijn verhuur aan Cremonese afgelopen seizoen doorbrak in in het eerste elftal, daarmee belonen. Fagioli is niet de enige voetballer een gokgerelateerde schorsing aan zijn broek heeft hangen. Inmiddels heeft ook Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali te horen gekregen dat hij meerdere maanden niet in actie mag komen.