Diederik Boer lyrisch over nieuwe Ajax-trainer John van 't Schip

Lofzang voor persoon en trainer Van 't Schip: 'We speelden zo goed positiespel'

31 oktober om 14:15

Diederik Boer heeft er vertrouwen in dat John van 't Schip het tij kan keren bij Ajax. Eerstgenoemde werkte als doelman van PEC Zwolle samen met de 58-jarige oefenmeester, die de Blauwingers volgens hem uitstekend liet spelen in het seizoen 2017/18. 

"Hij is gewoon een hele goede, vriendelijke man die goed kan vertellen", aldus De Boer bij VoetbalNieuws over de persoon Van 't Schip. "Hij had gewoon een duidelijk verhaal toen hij hier binnen kwam. Hij gewoon een heel duidelijke speelwijze waar we vanaf dag één mee zijn begonnen in de voorbereiding en dat wierp zijn vruchten af", vervolgt de gestopte keeper, die ook onder de lat stond in Amsterdam. 

"Ik zei het gisteren nog", vervolgt Boer. "Ik denk dat ik in die periode, dat half jaar, misschien wel het beste voetbal heb gezien in mijn carrière bij Zwolle. Dan hebben we het niet over één wedstrijd of een heel seizoen. Wij speelden zo goed positiespel en hadden allemaal fijne voetballers in het elftal zitten. Elke thuiswedstrijd was op dat moment een feestje."

De voormalig Van 't Schip-pupil verwacht dan ook dat Ajax, momenteel bivakerend op een historische achttiende plaats, onder zijn leiding de weg omhoog in gaat zetten. "Ik denk eerst dat ze vertrouwen terug moeten winnen. Ze krijgen nu geloof ik wat mindere tegenstanders. Wat ploegen uit het rechterrijtje als ik me niet vergis (FC Volendam en sc Heerenveen, red.). Overwinningen geven altijd vertrouwen. Dan hoop je dat het spel daarna verbeterd kan worden", besluit Boer.