Real Madrid verlengt met Vinícius Junior

Real Madrid slaat gigantische slag en verlengt met zes na beste speler ter wereld

31 oktober 2023 om 14:25
Laatste update: 31 oktober 2023 om 14:37

Real Madrid heeft het contract van Vinícius Júnior opengebroken en verlengd. De Braziliaanse vleugelaanvaller heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis, die hem tot de zomer van 2027 bij De Koninklijke houdt. 

De contractverlenging hing al geruime tijd in de lucht. Real Madrid is erg tevreden over Vinícius, die als zesde eindigde tijdens de uitreiking van de Ballon d'Or 2023. In het nieuwe en opgewaardeerde contract van de sterspeler is ook een afkoopclause opgenomen. Wil een club hem ophalen uit Madrid, dan moet er maar liefst één miljard euro worden afgetikt. 

Vini werd in 2018 aangetrokken door Real Madrid, dat destijds 45 miljoen euro betaalde aan Flamengo. Het bleek een gouden greep. De rechtspoot wordt door zijn club nu al bestempeld als 'een van de meest indrukwekkende spelers van Real in de afgelopen jaren'. 

De 24-voudig international was dit seizoen goed voor twee goals en één assist. De voorbije jaargang stond zijn teller na 55 wedstrijden (verspreid over alle competities) op 23 doelpunten en 21 assists. Maandagavond werd hij tijdens de uitreiking in Parijs bovendien ook nog geroemd voor zijn grote hoeveelheid liefdadigheidswerk. Dat leverde hem de Socrates Award op.