'Gouden Bal-verkiezing een farce, Haaland was beter dan Messi'

'Gouden Bal-verkiezing is een farce, onverdiend dat Messi heeft gewonnen'

31 oktober om 17:54

De Ballon d'Or-uitslag is zoals elk jaar weer onderwerp van discussie. Lionel Messi legde voor een historische achtste keer beslag op de prestigieuze prijs, maar Lothar Matthäus vindt dat niet terecht. De Duitse voetballegende meent dat Erling Haaland de beste speler van het seizoen was.

Haaland scoorde in 53 duels liefst 52 keer voor Manchester City, waarmee hij bovendien de treble won. De Noorse topspits eindigde in de strijd om de Gouden Bal echter als tweede, achter Messi. De Argentijnse ster kreeg daarmee de beloning voor de WK-winst.

Matthäus plaatst zijn vraagtekens bij de verkiezing. "Over het gehele seizoen presteerde Haaland beter dan Messi", zegt de Duitser tegen Sky. "Het is onverdiend dat Messi heeft gewonnen. Dit laat weer zien dat een WK zwaarder meetelt dan al het andere. Voor mij was Haaland de beste speler van de afgelopen twaalf maanden. Hij won grote prijzen met Manchester City en verbrak allerlei records. Je kan niet om Haaland heen."

"De uitslag is een farce, hoewel ik fan ben van Messi", gaat Matthäus nog een stapje verder. Zelf won hij de Ballon d'Or één keer, in 1990.