Kraay leeft mee met Ajax-coach Van 't Schip: 'Ging er met pijn in m'n hart heen'

Kraay leeft mee met Ajax-coach Van 't Schip: 'Ging er met pijn in m'n hart heen'

31 oktober om 19:18
Laatste update: 31 oktober om 19:20

Hans Kraay junior had 'pijn in zijn hart', voordat hij kersvers Ajax-trainer John van 't Schip maandag interviewde. Dat komt doordat Van 't Schip recent zijn vrouw verloor.

Van 't Schip werd maandag gepresenteerd als interim-trainer van Ajax. Kraay was namens ESPN, samen met de NOS, de eerste die de oefenmeester één-op-één mocht spreken in Amsterdam. Aan tafel bij talkshow Beau vertelt de verslaggever daarover. "Ik ben nooit zenuwachtig geweest voor een interview. Ik vind het leuk om te doen en ga er normaal gesproken met positieve spanning heen. Ik sprak vanmiddag (maandagmiddag, red.) met John van 't Schip. Ik ging daar met pijn in mijn hart en buik naartoe."

Dat heeft alles te maken met het feit dat de vrouw van Van 't Schip, Daniëlle van 't Schip, eerder deze maand overleed. "Je weet dat je iemand tegenover je krijgt die ongelofelijk veel verdriet heeft. Moet je daar nou wel of niet over praten?" Kraay besloot het voor het interview te bespreken met Van 't Schip, die aangaf dat hij bereid was om vragen te beantwoorden over het verlies. De Ajax-trainer vertelde in het interview dat zijn vrouw 'van boven haar jawoord gegeven', met betrekking tot zijn klus in Amsterdam.