Cerny staat op en knikkert Simons en co. eigenhandig uit Duitse beker

31-10-2023 19:57
8

Vaclav Cerny heeft het RB Leipzig van Xavi Simons eigenhandig uit de DFB Pokal geknikkerd. Door een goal van de oud-speler van Ajax en FC Twente won VfL Wolfsburg met 1-0 van Die Roten Bullen, die vorig seizoen nog beslag legden op de Duitse beker.

Dinsdagavond streden Wolfsburg en Leipzig om een plekje in de achtste finale van de DFB Pokal. Bij de thuisploeg startte Cerny in de basis, terwijl Simons aan de aftrap verscheen bij de bezoekers. Na veertien minuten was het raak voor Cerny: de Tsjech wist te ontsnappen aan de verdedigers van Leipzig en de bal in de korte hoek raak: 1-0. Bij het vieren van zijn doelpunt leek Cerny bekend te maken dat hij en zijn vriendin in verwachting zijn.

Na die treffer greep Leipzig het initiatief, al bleef Wolfsburg ook kansen krijgen. Tien minuten na rust moest Leipzig echter verder met tien man: Yussuf Poulsen pakte op oliedomme wijze zijn tweede gele kaart na een overtreding op voormalig PSV-target Aster Vranckx. Daardoor moest de Deen gaan douchen. Het lukte Leipzig daarna niet meer om gelijk te maken, waardoor Simons en consorten nu al uitgeschakeld zijn in de Duitse beker. Wolfsburg stoot door naar de achtste finale.