Infantino bevestigt: Saudi-Arabië mag WK 2034 na schimmig proces organiseren

Infantino bevestigt: Saudi-Arabië mag WK 2034 na schimmig proces organiseren

31 oktober om 20:10
Laatste update: 31 oktober om 20:19

De kogel is door de kerk: Saudi-Arabië gaat het WK in 2034 organiseren. In een bericht op Instagram bevestigt Gianni Infantino dat het land in het Midden-Oosten het toernooi toegewezen krijgt.

Eerder werd al min of meer duidelijk dat Saudi-Arabië het WK van 2034 zou mogen organiseren. Australië, het enige andere land dat ook interesse had in het binnenhalen van het toernooi, trok zich namelijk terug. Op Instagram bevestigt Infantino nu dat het WK naar Saudi-Arabië toe komt.

Er hangt wel een vies luchtje aan de WK-toewijzing. Zo lijkt de FIFA verschillende trucjes uitgehaald te hebben, om ervoor te zorgen dat Saudi-Arabië aan de haal kon gaan met het WK. De organisatie van het toernooi is bijvoorbeeld veel eerder dan normaal toegewezen. Ook wordt de FIFA ervan verdacht het WK in 2030 expres over drie continenten te organiseren, om er zo voor te zorgen dat landen uit Europa, Afrika en Zuid-Amerika allemaal geen bid konden doen op het WK in 2034.

Het is geen geheim dat Saudi-Arabië al een tijdje mikt op het organiseren van een WK. Eerst was het land in de race met een bid voor het mondiale eindtoernooi in 2030, maar toen haakte het plotseling af. In 2034 komt het WK alsnog naar Saudi-Arabië toe. Dat zal ongetwijfeld voor de nodige discussie op maatschappelijk gebied zorgen. In het Aziatische land is het namelijk slecht gesteld met de mensenrechten, terwijl daar rondom het afgelopen WK in Qatar ook veel om te doen was.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gianni Infantino - FIFA President (@gianni_infantino)