De Graafschap voegt zich door cadeautje van oude bekende bij topclubs in beker

De Graafschap voegt zich mede door cadeautje oude bekende bij topclubs in beker

31 oktober 2023 om 20:33
Laatste update: 31 oktober 2023 om 20:34

De Graafschap heeft de eerste ronde van de KNVB Beker overleefd. In eigen huis waren De Superboeren met 2-0 te sterk voor FC Emmen, waardoor ze zich bij Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente voegen.

In de eerste ronde van de KNVB Beker zijn nog veel amateurclubs actief, maar De Graafschap en Emmen werkten een Keuken Kampioen Divisie-onderonsje af op De Vijverberg. Vanaf het begin was De Graafschap de bovenliggende partij. Dat leverde na twintig minuten spelen een opvallende openingstreffer op: Emmen-verdediger Robin Schouten, die vorig seizoen nog voor De Graafschap speelde, tikte de bal in eigen doel. Daardoor stond het bij rust 1-0.

De Graafschap bleef in de tweede helft lang de bovenliggende partij. In de slotfase zette Emmen echter aan, door op jacht te gaan naar een late gelijkmaker. Die veel alleen niet meer: het werd in blessuretijd zelfs nog 2-0, door een treffer van Simon Colyn. Daardoor gaat De Graafschap naar de zestiende finales van de KNVB Beker. De Superboeren voegen zich in ieder geval bij Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente, die vrijgesteld zijn van de eerste ronde in de beker.