Van Basten over Nederlands verdedigen

Van Basten pakt specifieke PSV-linie aan: 'Zeggen tegen helemaal niemand iets'

1 november 2023 om 07:10
Laatste update: 1 november 2023 om 07:52

Marco van Basten mist overlevingsmentaliteit in het Nederlandse voetbal. De oud-speler vertelt bij Rondo van Ziggo Sport, dat de defensies van Eredivisie-ploegen allemaal een leider missen en dat je daardoor wedstrijden verliest. De verdediging van PSV noemt Van Basten als voorbeeld.

"Je moet zeker naar voren blijven gaan, maar een 1-0 moet je toch altijd kunnen verdedigen", begint Van Basten aan zijn betoog over het Nederlandse voetbal. "Wij zijn daar echt dramatisch in in Nederland. Dat geldt voor Ajax, PSV, Feyenoord en alle clubs eigenlijk. Als je die Portugese ploegen ziet, staan die nu boven Nederland. Dat komt alleen maar doordat het in Nederland altijd fout gaat, omdat we hier geen overlevingsinstinct hebben."

"Er is totaal niemand die de leiding kan nemen hier in een defensie. Je hebt er altijd één of twee in een team nodig die dat geluid geven. Die coachen waar je naartoe moet. Blijven, terug, druk zetten, dat soort dingen. Natuurlijk mag je wel naar voren, maar wel als je op tijd terug bent." Volgens Van Basten is de defensie van Peter Bosz een goed voorbeeld. "Bij PSV zijn die achterste twee toch ook belangrijk. Die zeggen volgens mij niks tegen niemand."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!