Öztürk oppert Summerville bij Oranje

Öztürk doet suggestie bij Koeman: 'Nu één van meest opvallende Nederlanders'

1 november om 11:26

Süleyman Öztürk vindt dat Crysencio Summerville met Nederland mee moet naar het EK. De columnist van Voetbal International ziet in de aanvaller een complete buitenspeler die op dit moment de Championship in Engeland op zijn kop zet.

"Op Premier League-niveau was hij ook regelmatig beslissend en nu speelt hij op het tweede niveau in Engeland", vertelt Öztürk over de aanvaller van Leeds United. "Vorig jaar was hij al bijzonder en ik vond hem in aanleg beter dan Cody Gakpo. Maar Summerville is nu één van de besten, zo niet de beste speler in de Championship. Hij maakt echt het verschil nu. Speelt met heel veel zelfvertrouwen en met zijn rendement erbij is hij onhoudbaar voor Leeds."

Ook bondscoach Ronald Koeman moet zeker rekening gaan houden met de aanvaller, vindt Öztürk. "Summerville is een vrij complete linksbuiten. Steven Bergwijn heeft het nu natuurlijk lastig bij Ajax, maar op dit moment vind ik Summerville veel beslissender dan hij. De Championship is gewoon een speeltuin voor hem. Hij is op dit moment één van de meest opvallende Oranje-spelers. Iemand met zijn talent moet je serieus nemen. Als Koeman het voetbal serieus neemt, dan moet hij mee naar het EK."