Winter vertrouwt in Van 't Schip bij Ajax

Winter stellig over oud-ploegmaat Van 't Schip: 'Nu komt het echt goed met Ajax'

1 november om 12:14
Laatste update: 1 november om 12:20

Aron Winter weet zeker dat John van 't Schip de juiste man is om Ajax er weer bovenop te krijgen. De huidige bondscoach van Suriname speelde samen met de interim-coach bij de Amsterdammers en pakte samen met hem het EK in 1988. Volgens Winter is er geen betere persoon voor deze job dan Van 't Schip.

"Ik ben ervan overtuigd dat het nu goed gaat komen", vertelt een laaiend enthousiaste Winter tegenover ESPN. "Van 't Schip gaat alle jongens weer het vertrouwen geven. Ik kijk er erg naar uit om hem als trainer van Ajax te zien. John werkt volgens de Cruijff-filosofie. En natuurlijk, de kwaliteit in de selectie is er niet naar om zo goed te voetballen als een paar jaar geleden. Maar het gaat erom dat je wel altijd probeert te voetballen."

Winter doet ook wat suggesties voor versterkingen bij Ajax in de winter, maar denkt ook dat Van 't Schip dit al heeft aangegeven. "John zal eisen op tafel hebben gelegd, voor de komende winterse transferperiode. Ik vind dat er zeker in de verdediging versterking nodig is. Maar ook op het middenveld mist Ajax spelers. Echte leiders en persoonlijkheden, zoals Dusan Tadic, Davy Klaassen en Daley Blind, die heb je nu niet bij Ajax."