Sneijder ziet tóch rol voor zich in management Ajax:

Sneijder ziet tóch rol voor zich in management Ajax: "Ja, 100 procent"

1 november om 16:12
Laatste update: 1 november om 16:42

Wesley Sneijder zet de deur nu toch weer wagenwijd open voor een terugkeer bij Ajax. Hoewel de recordinternational momenteel 'geen perspectief' ziet in de selectie, staat hij ervoor open om een rol te spelen in het technische management van de Amsterdammers.

"Ja, honderd procent", benadrukt Sneijder in een interview met het Duitse TZ. "Ik zeg niet dat ik dit allemaal alleen aankan. Ik heb goede mensen om mij heen nodig, mensen met Ajax-DNA. Ik ben hongerig om deel uit te maken van een technisch managementteam."

Sneijder maakt zich grote zorgen over de situatie in de Johan Cruijff Arena. "Ik zie geen enkel perspectief. De kwaliteit van de spelers is erg laag en ook de structuur binnen de club is niet goed. Ze staan ​​onderaan en blijven verliezen. Iedereen kijkt nu naar de wedstrijd van donderdag tegen Volendam. Tegenstanders waren vroeger bang om tegen Ajax te spelen. Nu zijn ze optimistisch dat ze kunnen winnen. Het realiseren van een ommekeer is zeer moeilijk voor Ajax. Iedere tegenstander wil Ajax verslaan. Ze geven tweehonderd procent. Dat is moeilijk."

De voormalig spelmaker sluit zelfs zijn ogen niet voor degradatie. "Zolang je onderaan de ranglijst staat, is er altijd een risico op degradatie. Ajax beschikt wel over goede spelers als Steven Bergwijn, maar de verdediging is bijvoorbeeld erg zwak. Ieder team in Nederland maakt kans tegen Ajax en weet te scoren. De aanvallers moeten wel heel goed zijn om alle tegendoelpunten te compenseren, in die vorm zijn ze nu niet."