Sneijder over Ajax-probleem: 'Wie wil die spelers kopen? Niemand'

Sneijder ziet groot Ajax-probleem: 'Wie wil deze drie spelers kopen? Niemand'

1 november 2023 om 17:36

Wesley Sneijder vindt dat Ajax er tijdens de afgelopen transferzomer een puinhoop van heeft gemaakt. De voormalig spelmaker van de Amsterdammers wijst echter niet alleen met de beschuldigende vinger naar Sven Mislintat.

In gesprek met het Duitse TZ uit Sneijder zijn ongeloof over de keuzes van Ajax op de transfermarkt. "Als je 120 miljoen euro tot je beschikking hebt, verwacht je dat ze Ajax-spelers kopen en geen doorsneespelers. Voor mij zijn het gemiddelde spelers", stelt hij.

Sneijder leeft dan ook mee met interim-trainer John van 't Schip, die nog iets van het seizoen moet zien te maken bij Ajax. "Als je goede spelers hebt, kun je de mentaliteit veranderen en het probleem oplossen. Maar als je middelmatige spelers hebt, is dat haast onmogelijk."

Daar is niet alleen Mislintat voor verantwoordelijk, meent Sneijder. "Iedereen wijst met de beschuldigende vinger naar Sven Mislintat, maar Ajax is een groot bedrijf. Het is niet één persoon die de beslissingen neemt." Het clubicoon ziet het tij niet snel keren. "Normaal gesproken zou Ajax jonge topspelers kunnen verkopen om geld te verdienen en daarmee iets nieuws op te bouwen. Maar wie zou je kunnen verkopen van het huidige team? Avila, Gaaei, Sutalo? Wie zou ze kopen? Niemand. Kwaliteitsspelers hadden in de zomer gekocht moeten worden."

Volgens Sneijder zijn de problemen enorm. "Het tweede team staat momenteel ook laatste in de Eerste Divisie. De problemen in de jeugdopleiding zijn enige tijd geleden begonnen. Er werden veel te snel te hoge salarissen betaald voor jonge spelers. Ze zouden deze bedragen eerst echt moeten verdienen."