Reacties bij Heracles Almelo na bekeruitschakeling tegen HHC Hardenberg

'Schaamte' bij Heracles na bekerdrama: 'Ben ik lang ziek van, geen woorden voor'

2 november om 07:35
Laatste update: 2 november om 07:39

Trainer John Lammers en aanvoerder Justin Hoogma van Heracles Almelo schamen zich diep voor de bekerblamage van woensdagavond bij HHC Hardenberg. De nummer acht van de Eredivisie verloor met 2-0 van de nummer zeven de Tweede Divisie. 

"Schamen, dat is het enige dat ik kan", vertelt een zichtbaar aangeslagen Lammers voor de camera bij ESPN. "Je kunt verliezen, maar de manier waarop... We hebben totaal niet laten zien wij de Eredivisie-club zijn. We hadden de jongens nog behoorlijk gewaarschuwd, dat dit voor hen de wedstrijd van het jaar was. Je moet durven te voetballen, maar ook de strijd aangaan en voor diepgang zorgen. Daar schaam ik me voor, dat we dat niet hebben laten zien."

'Mentaliteit en instelling', dat is volgens Lammers waar het altijd mee hoort te beginnen. "Wij zijn de betere voetballers, maar dat betekent niet dat je automatisch wint. Strijd, passie, dat moet je uitstralen. Je mag een fantastisch mooi beroep uitoefenen, maar ik vind ons daar te makkelijk in. Hier ben ik wel lang ziek van, ik hoop de spelers ook. Dit is niet over als wij spelen tegen PSV." 

Ook Hoogma, aanvoerder van de Heraclieden, gaat bij ESPN door het stof. "We hebben gewoon heel slecht gespeeld vandaag. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. We krijgen weer goals uit standaardsituaties tegen en dat we bijna niets creëren, dat is wel schikbarend. We hebben hier verdiend verloren en daar moeten we ons dood voor schamen", besluit Hoogma.