Blamage op De Boshoek: tweededivisionist HHC knikkert Heracles uit KNVB Beker

01-11-2023 20:35 Laatste update: 20:40
91

HHC Hardenberg heeft woensdagavond op sportpark De Boshoek voor een grote stunt in de KNVB Beker gezorgd door Eredivisionist Heracles Almelo uit te schakelen. Hardenberg, dat uikomt in de tweede divisie, won met 2-0 van de Heraclieden, die enorm veel moeite hadden om aanvallend écht gevaarlijk te worden.

Om 18.45 uur werd er afgetrapt op De Boshoek, dat plaats biedt aan 4500 toeschouwers. Op papier leek de nummer zeven van de Tweede Divisie een maatje te klein voor de huidige nummer acht van de Eredivisie, maar niets bleek minder waar. Na 35 minuten spelen kwam Heracles op achterstand. Uit een hoekschop kopte Matías Jones, die een verleden heeft bij FC Groningen, de bal tegen de touwen. De voorsprong was niet eens echt onterecht, gezien het belabberde veldspel van de bezoekers uit Almelo.

Na rust werd het iets beter bij de ploeg van trainer John Lammers. Thomas Bruns was gevaarlijk, waarna Emil Hansson binnen de lijnen werd gebracht. Hij moest voor de verlossende gelijkmaker zorgen. Maar die kwam er niet. Sterker nog: HHC verdubbelde na ruim een uur spelen de voorsprong. Jesper Drost, nota bene oud-speler van Heracles, nam de treffer voor zijn rekening.

Heracles zette in het restant van de wedstrijd nog wel aan, maar wist HHC nooit echt aan het wankelen te brengen. De thuisploeg slaagde er dan ook in om de enorme stunt uiteindelijk te realiseren. Voor Heracles zal de klap groot zijn en zullen de herinneringen uitgaan naar 2010, toen er onder de toenmalige trainer Peter Bosz met 5-3 werd verloren van Achilles'29.