Frank Arnesen over waarom hij terugkeert bij PSV

Arnesen wilde niet full-time aan de slag bij PSV: 'Dat is een belangrijke reden'

2 november om 08:15
Laatste update: 2 november om 08:59

Frank Arnesen heeft in zijn eerste interview na zijn benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van PSV uitgelegd waarom hij graag terug wilde keren naar Eindhoven. PSV gaat de 67-jarige Deen nog altijd nauw aan het hart, vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad

Arnesen ondervond de laatste jaren problemen aan zijn knie, "maar hopelijk wordt het nu beter", aldus Arnesen. "Dat is ook een belangrijke reden waarom ik geen full time-functie meer ambieer in de voetballerij, maar PSV is een club die me nauw aan het hart ligt en daarom wil ik nog graag mijn steentje bijdragen."

Arnesen was in het verleden speler, assistent-trainer en directeur voetbalzaken van PSV. "Daarom is het ook zo logisch dat ik weer instap. Ik ben PSV altijd en overal blijven volgen, ook nadat ik weg ben gegaan. Het is hier meestal rustig en de cultuur is warm, maar met behoud van stevige ambities. Bij PSV is er altijd de druk om kampioen te worden en daar is iedereen mee bezig." 

Vijf jaar terug nam Arnesen afscheid bij PSV als commissaris, iets waar hij geen spijt van heeft. "Ik kon toen bij Anderlecht, een oude liefde, technisch directeur worden en later heb ik dat bij Feyenoord mogen doen en de club mogen meehelpen met de opbouw naar een hoger niveau. Dat is gelukt." Op de voorgrond zal hij nu niet meer zo veel treden, maar de voormalig middenvelder hoopt nog wel altijd zijn steentje bij te kunnen dragen. "Ik ben niet van plan om me met het dagelijkse bestuur in het Philips Stadion te gaan bemoeien, maar denk op de achtergrond wel mee en kan een netwerk toevoegen."