'Brentford komt met zeer forse eis: minimaal 115 miljoen voor geschorste spits'

'Brentford komt met zeer forse eis: minimaal 115 miljoen voor geschorste spits'

2 november om 09:58

Ivan Toney zit nog altijd een schorsing voor illegaal gokken uit, maar desondanks wil Brentford de absolute hoofdprijs zien voor de aanvalsleider. Een vertrek van Toney is namelijk onbespreekbaar bij biedingen van minder dan honderd miljoen pond, omgerekend een kleine 115 miljoen euro. Dat meldt Sky Sports.

Tussen 2017 en 2021 heeft Toney de gokregels in Engeland ruim driehonderd keer overschreden. Zo heeft hij onder meer op zichzelf ingezet voor wedstrijden. Daardoor werd de Engelsman voor acht maanden geschorst en speelde hij zijn laatste wedstrijd in mei van dit jaar. Desondanks eist Brentford een torenhoge transfersom, bij een eventuele verkoop.

Midden in januari loopt de schorsing van Toney namelijk af, wat in de wandelgangen voor wat transfergeruchten zorgt. Brentford wil dus alleen voor 115 miljoen euro of meer verkopen. Eerder vertelde manager Thomas Frank al dat Toney in zijn ogen zo'n enorm bedrag waard was.

Vorig seizoen was Toney van onschatbare waarde voor Brentford, met twintig Premier League-goals. Zonder de enkelvoudig Engels international bezet Brentford nu de tiende plek in de Premier League.