Nieuwe klap voor De Ligt: weer geen interlands met Oranje, kopzorgen bij Bayern

Update: Bayern bevestigt blessure De Ligt, knieband 'deels gescheurd'

2 november 2023 om 14:55
Laatste update: 2 november 2023 om 14:57

Matthijs de Ligt gaat ook de volgende interlandperiode missen bij Oranje. BILD weet dat de Nederlander namelijk vier tot zes weken aan de kant staat met een nieuwe knieblessure.

De Ligt was net weer fit na een kwetsuur aan zijn knie, maar op de avond dat Bayern München een beschamende nederlaag leed tegen derdeklasser FC Saarbrücken, ging het weer mis. Bij een tackle raakte De Ligt geblesseerd aan dezelfde knie. De Oranje-international heeft schade opgelopen aan zijn binnenband en is daardoor vier tot zes weken uit de roulatie, zo klinkt het.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Daardoor kan De Ligt een streep zetten door de komende interlandperiode met Oranje. Over ruim twee weken kan het Nederlands elftal zich tegen Ierland verzekeren van kwalificatie voor het EK, terwijl Gibraltar enkele dagen later de tegenstander is. De stopper zat in de voorselectie voor die duels. De vorige interlands moest De Ligt al missen vanwege zijn eerste knieblessure.

Bayern zit op zijn beurt flink in de problemen door de De Ligt-tegenvaller. De spoeling is nu namelijk bijzonder dun in het hart van de defensie, aangezien Dayot Upamecano ook niet fit is. BILD sluit daardoor niet uit dat Bayern de 35-jarige Jérôme Boateng alsnog terughaalt naar München.

Update: De medische afdeling van FC Bayern heeft de blessure van De Ligt bevestigd in een statement op de clubwebsite. 'Matthijs de Ligt liep tijdens de bekerwedstrijd van FC Bayern tegen 1. FC Saarbrücken ( 1:2 ) een gedeeltelijke scheur op in het binnenste ligament van zijn rechterkniegewricht. Dat blijkt donderdagmiddag uit onderzoek van de medische afdeling van FC Bayern. De Ligt zal de komende wedstrijden dus ontbreken bij FC Bayern.'