Van Boekel krijgt furieus bezoek in kleedkamer: 'Schande, kan dit niet accepteren'

Van Boekel krijgt furieus bezoek in kleedkamer: 'Schande, kan dit niet accepteren'

2 november om 13:07

FC Den Bosch-trainer Tomasz Kaczmarek kon zijn emoties na de bekeruitschakeling tegen Excelsior (1-2) moeilijk beheersen. De oefenmeester stapte na de wedstrijd witheet de kleedkamer van scheidsrechter Pol van Boekel in.

Van Boekel wees diep in de blessuretijd naar de penaltystip. Uit die strafschop maakte Excelsior de winnende treffer. "Ik heb geen begrip voor de beslissing van de scheidsrechter", vertelt een furieuze Kaczmarek aan ESPN. De trainer zocht de arbiter op in diens kleedkamer. "Ik kwam daar om de scheidsrechter te vertellen dat hij het moment moest terugkijken. Als je dan nog steeds denkt dat het een penalty is, dan weet je het misschien beter dan ik. Als je een fout hebt gemaakt, biedt dan alsjeblieft je excuses aan."

Kaczmarek spreekt van een 'schandaal'. "Het is een schande dat de wedstrijd op deze manier beslist moet worden. Ik kan dit niet accepteren." De trainer kreeg niet de gewenste excuses van Van Boekel. "Natuurlijk niet. Hij zei dat hij alles thuis terug zou kijken." Kaczmarek besluit het interview af te kappen. "Ik stop nu. Ik heb gezegd wat ik heb gezegd."

Van Boekel lijkt na het bestuderen van de beelden gelijk te hebben. Den Bosch-aanvaller Vieri Kotzebue kreeg de bal nét binnen het zestienmetergebied op zijn hand.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!