'Kroes begint niet eerder bij Ajax ondanks inspanningen Van Gaal'

'AZ ligt dwars: Kroes begint niet eerder bij Ajax ondanks inspanningen Van Gaal'

2 november om 16:53

Ondanks de inspanningen van Louis van Gaal is de kans klein dat Alex Kroes al op 1 januari aan de slag gaat bij Ajax. Volgens sportmarketeer Chris Woerts wil AZ niet meewerken, waardoor de algemeen directeur pas op 15 maart mag beginnen in de Johan Cruijff Arena.

Kroes was voorheen werkzaam als Directeur International Football Strategy bij AZ, dat een concurrentiebeding opnam in zijn contract. De laatste weken ondernam Ajax, onder leiding van adviseur Van Gaal, pogingen om Kroes toch eerder te laten starten. Die pogingen zijn volgens Woerts dus vruchteloos gebleken.

"AZ zegt: waarom moeten wij meewerken aan iets waar we helemaal niet bij betrokken zijn? Hij heeft getekend voor 15 maart en dan moeten we plotseling allerlei dingen doen om Ajax te pleasen. Daar hebben ze niet zoveel zin in", vertelt de sportmarketeer bij Vandaag Inside.

Woerts acht de kans klein dat Kroes zich al op 1 januari in Amsterdam meldt. "AZ heeft ook geconstateerd dat Alex in het semi-geheim al dingen doet voor Ajax. AZ zegt: Waarom gaan wij het probleem van Ajax oplossen? Laat hem lekker op 15 maart beginnen. De kans is dus heel klein."