Perez analyseert eerste helft Ajax-Volendam

Perez spot opvallende dissonant bij Ajax: 'Het lukt hem allemaal nog niet echt'

2 november om 21:08
Laatste update: 3 november om 08:44

Kenneth Perez is niet ontevreden over de eerste helft van Ajax tegen Volendam. Wel ziet de analist dat de afwerking echt een stuk beter moet. De linkerkant tussen Ar’Jany Martha en Steven Bergwijn valt Perez in positieve zin op.

"In ieder geval zit er weer een lijn in het aanvalsspel", begint Perez positief bij ESPN over de Amsterdammers. "Dat bedoel ik van achteruit, dus niet dat eindeloze getik van links naar rechts. De linksback is hartstikke goed, samen met Bergwijn. Ook Jorrel Hato die het middenveld inschuift, zo kom je elke keer een linie verder", is Perez positief over debutant Martha. 

Toch ziet Perez ook genoeg verbeterpunten. "Het afwerken van de kansen dat is juist negatief. Steven Berghuis heeft voor zijn traptechniek hele grote kansen die hij laat liggen." Perez denkt wel dat de aanvaller nu op zijn goede plek speelt. "Dit zijn echt enorme kansen die hij mist. Het lukt hem nog niet echt. In mijn optiek is hij rechtsbuiten, want ik vind hem geen goede middenvelder."

Perez keek wel op van de debutant Martha. Volgens de analist is de linksback een verademing in de defensie. "Hij voetbalt onbevangen en speelt alles naar de goede kleur. Dat ziet er gewoon echt goed uit, net als Hato. Hij doet heel logische dingen, niet per se met bravoure. Geen gekke dingen doet Martha. Hij houdt het veld breed en als hij vrij is dan geeft hij de voorzet. Logische dingen die je moet doen als linksback."