'Post voor Dost' blijft binnenstromen bij NEC: 'Ongekend wat er loskomt'

'Post voor Dost' maakt indruk bij NEC: 'Geeft heel veel energie'

2 november om 21:24

De steun voor Bas Dost heeft veel indruk gemaakt op Wilco van Schaik, de algemeen directeur van NEC. De actie 'Post voor Dost' loopt nog steeds, en uit binnen- en buitenland stromen de steunbetuigingen binnen.

"Collega's, clubs, spelers, trainers… het mooie was dat Vitesse de eerste was met een bos bloemen en een boeket hier voor Bas. Dan zie je wel wat dat losmaakt, in binnen- en buitenland", vangt Van Schaik aan. "Op een gegeven moment hebben we gewoon gezegd, in samenwerking met onze supportersgroepen, 'Post voor Dost'. Elke dag komt het nog binnen en dan brengen wij het één keer in de week naar de familie toe, zodat Dost zelf rustig thuis herstellen, maar het is ongekend wat er loskomt en dat geeft wel heel veel energie."

"Het is een aparte persoonlijkheid", stelt de directeur over Dost. "Dat lees je ook wel in hoe hij hier mee omgaat. Dat merken wij in hoe hij in de bus deed, en in wat hij gisteren deed. Hij is echt wel geschrokken van het moment op het veld en hij is heel dankbaar naar de medici van NEC en AZ, maar ook daartussendoor wel weer de positiviteit van het leven. En ook gelijk weer die jongens aanmoedigen, en supporteren."