NEC bekert door na doelpuntenfestijn tegen Roda, Cambuur rekent af met MVV

02-11-2023 23:05 Laatste update: 23:13
15

Ook op donderdag werd er gespeeld in de eerste ronde van de KNVB Beker. NEC wist na een spectaculair duel af te rekenen met Roda JC, het Cambuur van Henk de Jong was te sterk voor MVV, TOP Oss moest zijn meerdere erkennen in FC Eindhoven en Willem II maakte geen fout tegen de amateurs van SJC.

NEC - Roda JC 5-3

De bekerwedstrijd tussen NEC en Roda JC kende een spectaculair verloop. Voorafgaand aan de wedstrijd was er al een indrukwekkende sfeeractie voor Bas Dost, waarin zowel spelers als supporters hun steun betuigden aan de spits.

De wedstrijd zelf kende een spectaculair verloop, en eindigde met acht treffers. Sami Ouaissa opende de score namens de Roda, maar twee minuten later maakte Rober González alweer gelijk. Via Magnus Mattsson en Bart van Rooij liepen de Nijmegenaren zelfs uit naar een 3-1 voorsprong na 25 minuten, maar de ploeg uit Kerkrade liet zich niet uit het veld slaan. Via nogmaals Ouaissa en Matisse Didden kwam de stand op 3-3.

In de tweede helft bleef het lang spannend, maar uiteindelijk waren het de Limburgers die hun meerdere moesten erkennen in de Eredivisieploeg. Met nog tien minuten te spelen was daar weer Rober met een goal, waarna Mees Hoedemakers vlak voor tijd de wedstrijd besliste. Het bekerduel eindigde daarmee in een 5-3 overwinning voor NEC.

SC Cambuur - MVV 4-1

SC Cambuur boekte een ruime overwinning op MVV. De club uit Maastricht kwam via Rayan Buifrahi nog op voorsprong in Leeuwarden, na een krappe twintig minuten spelen. Nog in de eerste helft draaide de Friezen de wedstrijd echter volledig om. Via Sekou Sylla, Milan Smit, Michael Breij en Roberts Uldrikis zocht Cambuur met een 4-1 voorsprong de kleedkamer op, een voorsprong die in de tweede helft niet meer werd weggegeven: het bleef bij 4-1.

TOP Oss - FC Eindhoven 0-1

In de eerste ronde van de KNVB Beker stond de Brabantse derby tussen TOP Oss en FC Eindhoven op het programma. Laatstgenoemde kwam na een uur spelen op voorsprong, dankzij een benutte strafschop van Mawouna Amevor. Daar bleef het bij, waardoor de Eindhovenaren verder bekeren.

SJC - Willem II 1-3

Willem II was gewaarschuwd, voorafgaand aan het bekerduel bij SJC. Meerdere BVO-clubs sneuvelden immers al in de eerste ronde van het toernooi. Ook voor de Tilburgers zag het er in eerste instantie niet rooskleurig uit, toen Martijn van Trigt de score opende. Via goals van Max Svensson en Tommy St. Jago stelde Willem II echter orde op zaken. Laat in de tweede helft maakte Jeremy Hilterman aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 te maken.