Akpom over aanpassingsperiode bij Ajax

Akpom ging door lastige tijd bij Ajax: 'Moest lang met zijn gezin in hotel leven'

3 november 2023 om 08:23
Laatste update: 3 november 2023 om 11:31

Chuba Akpom maakte donderdagavond zijn eerste goal voor Ajax en dat deed de Engelsman zichtbaar goed. Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Volendam vertelde coach John van 't Schip dat de beginfase bij de Amsterdammers ook niet makkelijk was voor de spits en dat hij zijn draai heel erg moest vinden.

"In het gesprek dat wij met hem hebben gehad, heeft hij ook aangegeven dat het een moeilijke periode van hem was", vertelde Van 't Schip op de persconferentie over de aanpassingsperiode van Akpom. "Hij heeft hier langere tijd met zijn familie in een hotel gezeten, maar hij is nu min of meer gesetteld. Dit moet voor hem ook voelen als een nieuwe start."

Van 't Schip denkt dan ook dat Akpom een stuk meer vertrouwen heeft gekregen, helemaal na zijn eerste goal. "Dit is weer een moment om aan kansen te komen. We willen die concurrentie ook vergroten binnen de selectie. Met andere trainers die voor de groep staan, die ook weer misschien op een andere manier kijken. Dat voelen alle jongens. Daar willen wij ook wel gebruik van maken."

Tijdens de eerste trainingen van Van 't Schip zag hij al dat Akpom de juiste kwaliteiten heeft voor de aanval van Ajax. "Hij is iemand die op hoog niveau goals heeft gemaakt en hij is een hele goede prof. We hebben gisteren en eergisteren op de training gezien dat hij gewoon goed afwerkt en met name goed kan koppen. Dat heeft hij vanavond laten zien."