Sakho neemt afscheid van Montpellier na fysiek geschil met trainer

Sakho vertrekt bij Montpellier na 'aanval met bezem' op hoofdtrainer

3 november om 09:47
Laatste update: 3 november om 09:54

Mamadou Sakho heeft aangekondigd dat hij Montpellier verlaat na een incident tussen hemzelf en zijn trainer Michel Der Zakarian. De voormalig Liverpool-verdediger werd eind vorige maand door zijn club geschorst. In de Franse media gaat het geluid dat de Fransman zijn manager fysiek te lijf zou zijn gegaan.

Sakho zou zijn trainer hebben aangevallen met een bezem, nadat hij werd uitgemaakt voor 'jankerd'. De centrale verdediger zou dit niet hebben gepikt en vervolgens fysiek geweld hebben gebruikt. Naast het 'bezem-incident' zouden er ook nog andere incidenten hebben plaatsgevonden. Sakho zou zijn ex-leermeester bovendien bij de kraag hebben gegrepen. Kort daarna greep Montpellier in door Sakho te schorsen en een intern onderzoek op touwen te zetten.

Montpellier ontkent niet dat een woordenwisseling heeft plaatsgevonden, maar bevestigde in een clubverklaring dat er geen sprake is van 'ontslag uit voorzorg'. De Franse verdediger, die nu zelf het heft in handen heeft genomen door uit eigen beweging te vertrekken, reageert op alle ophef: 'Na het incident op het trainingscentrum, waarvoor ik niet de verantwoordelijkheid neem, heb ik besloten om te vertrekken bij Montpellier', luidt zijn boodschap op Instagram. 

Sakho kwam in de zomer van 2021 over van Crystal Palace en speelde 49 wedstrijden voor de club uit Ligue 1. In het verleden kwam de linkspoot naast Liverpool ook nog uit voor Paris Saint-Germain.