Van 't Schip verklaart wisselplek Mikautadze

Van 't Schip legt geringe speelminuten bankzitter uit: 'Daar heeft hij moeite mee'

3 november om 12:13
Laatste update: 3 november om 12:21

John van ‘t Schip heeft ondanks zijn plek op de bank een hoge pet op van Georges Mikautadze. De fans van Ajax schreeuwen om speeltijd voor de Georgische spits en de coach verwacht ook dat dit tijd nog zal komen.

"Mikautadze heeft een hele fijne aanname en hij kan geweldig afmaken", vertelt een lovende Van ‘t Schip op zijn laatste persconferentie. "Dat hebben we al gezien op de trainingen. Bij hem is het denk ik nog dat hij zich moet aanpassen aan de manier waarop we met Ajax willen spelen. Wat doe je als je de bal verliest? Hoe ga je druk geven? Dat zijn dingen waar hij moeite en nog iets meer tijd voor nodig heeft."

In de wedstrijd tegen FC Volendam donderdagavond werd de eerste spits Brian Brobbey naar de kant gehaald, maar voor hem kwam Chuba Akpom en niet Mikautadze. Van ‘t Schip kan de Ajax-fans wel verzekeren dat ze de Georgiër nog gaan zien. "Dat hij kan voetballen is zeker duidelijk. We zullen zeker nog gebruik gaan maken van hem." Mikautadze werd afgelopen zomer voor zestien miljoen euro overgenomen van FC Metz.