Beugelsdijk over zijn status als cultspeler

Beugelsdijk baalde lange tijd van cultstatus: 'Ze maken een soort clown van je'

3 november om 12:30

Tom Beugelsdijk heeft zich niet altijd fijn gevoeld bij de manier waarop het voetbalpubliek hem zag. De clubloze verdediger stond langere tijd bekend om zijn grappige uitspraken en geintjes, maar op een gegeven moment ging het nooit meer over zijn kwaliteiten. Dit knaagde aan hem.

In de Cor Potcast wordt Beugelsdijk gevraagd naar het imago dat hij had als speler in Nederland. "Op een gegeven moment was ik daar wel een beetje klaar mee. In het begin is het natuurlijk leuk en lachen, maar uiteindelijk maken de mensen en de media ook een soort clown van je. Van die stempel kom ik natuurlijk nooit meer af." Beugelsdijk was voor het laatst actief als verdediger bij Helmond Sport.

Beugelsdijk kreeg ook in het dagelijks leven te maken met zijn imago als cultspeler. "In de MediaMarkt liep eens een vrouw van ouder dan vijftig op mij af. Zij vroeg of ik in de telefoon 'rustig' kon zeggen tegen haar man. Toen heb ik wel gezegd dat ik geen attractie ben. De mensen vergeten soms dat je Tom de voetballer bent. Ze denken dan alleen nog maar dat je Tom de clown bent."