Beugelsdijk laat knobbeltje verwijderen: 'Er flitst van alles door je hoofd'

Beugelsdijk laat knobbeltje verwijderen: 'Er flitst van alles door je hoofd'

07-09-2023 09:14
18

Tom Beugelsdijk kreeg begin dit jaar de schrik van zijn leven. Bij de 33-jarige verdediger werd een knobbeltje in zijn teelbal ontdekt. Daardoor miste hij een groot deel van de tweede seizoenshelft bij Helmond Sport. Inmiddels is hij geopereerd.

Beugelsdijk liep al een tijdje rond met het knobbeltje. "Maar ik dacht steeds: dat gaat wel weer over of weg. Totdat ik besloot naar de dokter te gaan. Die vertrouwde het niet", zegt hij tegen Omroep West. Toen de dokter aangaf dat de knobbel kon duiden op zaadbalkanker, kwam dat hard aan. "Natuurlijk hoeft het dat niet te zijn, maar je leven staat even stil. Ik ben nog jong en heb twee jonge kinderen. Een doemdenker ben ik niet, maar er flitst toch van alles door je hoofd."

De Hagenaar had de keuze om een stuk van de knobbel op kweek te zetten of het volledig te laten verwijderen, om later te vernemen wat het was. Hij koos voor het laatste. "Gelukkig kon ik relatief snel worden geholpen. Maar die periode na de operatie waarin ik moest wachten op de uitslag was slopend", stelt de mandekker, die uiteindelijk goed nieuws kreeg van de dokter. "Wauw, als ik daaraan terugdenk. Ik krijg er weer kippenvel van. Het bleek een goedaardige cyste te zijn. Ik was zo opgelucht en dankbaar."

Beugelsdijk miste wel het seizoensslot bij Helmond Sport. Sinds deze zomer is hij transfervrij. Hij trainde tot vorige week mee bij de beloften van ADO Den Haag. Een contract bij zijn jeugdliefde zit er niet in, gaf technisch directeur Joris Mathijsen al aan. "Ik heb dat ook gehoord en respecteer de woorden van Mathijsen. Ik denk dat ik met mijn ervaring best wat had kunnen betekenen voor dit jonge ADO in opbouw. Maar het is zoals het is."