Frenkie onzeker voor wedstrijden van Oranje

'Koeman met handen in haar: aanwezigheid topspeler nog altijd onzeker voor Oranje'

3 november om 13:43
Laatste update: 3 november om 14:25

Het is nog altijd niet zeker of Frenkie de Jong op tijd fit genoeg is voor de wedstrijden in de EK-kwalificatie van Oranje. Later deze maand staan de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar op het programma, maar de middenvelder is nog altijd afwezig bij zijn club FC Barcelona.

De Jong moet al ruim een maand toekijken met een flinke enkelblessure. Zo moest hij in de vorige interlandperiode ook al verstek geven. Voor de wedstrijd van Barcelona tegen Real Sociedad zit De Jong ook weer niet bij de wedstrijdselectie, waardoor de twijfels groeien bij onder andere bondscoach Ronald Koeman. Barça-trainer Xavi kon op zijn laatste persconferentie ook geen uitsluitsel geven over de terugkeer van De Jong.

Mocht De Jong niet op tijd fit genoeg zijn voor de wedstrijden van Oranje, dan is hij niet de enige die ontbreekt. Ook Matthijs de Ligt raakte weer geblesseerd, waardoor de kans groot is dat hij de cruciale duels voor de EK-kwalificatie gaat missen. 18 november neemt Oranje het op tegen Ierland en drie dagen later is Gibraltar de tegenstander. Als één van die duels gewonnen wordt, dan is kwalificatie voor het EK zo goed als zeker.