Kroes zet startdatum Ajax op zijn LinkedIn

Kroes deelt via eigen LinkedIn duidelijke hint over startdatum bij Ajax

3 november om 15:28
Laatste update: 3 november om 15:34

Alex Kroes heeft via zijn LinkedIn-pagina gedeeld wanneer hij weer aan de slag gaat als directeur. Het is al bekend dat hij dit bij Ajax gaat doen, maar over de precieze datum was nog wat onduidelijkheid. Kroes lijkt nu zelf aan te geven dat hij 15 maart 2024 weer gaat starten.

Over de startdatum van Kroes is al een tijdje gebakkelei tussen Ajax en AZ. Al even geleden werd bekend dat de beleidsbepaler aan de slag zou gaan in Amsterdam, maar door een concurrentiebeding mocht hij het eerste jaar na zijn AZ-vertrek nergens anders aan de slag. Na gesprekken met Louis van Gaal en Michael van Praag is de datum wat naar voren geschoven, maar Kroes gaf zelf eerder aan dat hij voor 15 maart waarschijnlijk niet aan de slag kan gaan bij Ajax.

Totdat Kroes daadwerkelijk zijn plaats in de Johan Cruijff ArenA in zal nemen, is Jan van Halst zijn tijdelijke vervanger. Als hij het stokje overgeeft zal hij niet meer terugkeren in zijn functie als commissaris, de rol die Van Halst eerder had bij Ajax. Er wordt gezegd dat Kroes op de achtergrond al betrokken is bij beslissingen en het meedenken over bepaalde zaken, maar dat is nog niet duidelijk gebleken.