Gertjan Verbeek adviseert John van 't Schip bij Ajax

Kraakhelder advies voor Van 't Schip bij Ajax: 'Anders kom je nooit ergens'

3 november om 20:30

John van 't Schip moet zo snel mogelijk een vaste basiself smeden bij Ajax, stelt Gertjan Verbeek. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord en AZ laat in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, zijn licht schijnen over de huidige situate in Amsterdam.

Van 't Schip is aan een monsterklus begonnen en moet als interim-trainer de weg omhoog inzetten met Ajax. Verbeek weet wat de 59-jarige oefenmeester als eerst moet aanpakken. "Je moet in elk geval een helder idee hebben. Kijken naar de kwaliteiten in je elftal en daarin keuzes maken", zegt hij. "Niet teveel experimenten, gewoon zeggen: Hierin heb ik vertrouwen, de komende periode ga ik niet teveel wisselen en wijzigen."

"Dit zijn in mijn ogen de beste elf die een team vormen en die de meeste punten kunnen halen", vervolgt Verbeek zijn advies. "Dan moeten de resultaten voor vertrouwen zorgen." Verbeek weet uit ervaring dat veel wijzigingen averechts werkt. "Als je continu spelers gaat wisselen en spelers probeert een kans te geven, of je wisselt op basis van wat je in één wedstrijd gezien hebt, dan kom je nooit ergens."

Van 't Schip is goed begonnen bij Ajax. Donderdagavond beleefde hij zijn vuurdoop en wonnen de Amsterdammers met 2-0 van FC Volendam.

Luister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal met Gertjan Verbeek!