Van 't Schip vertelt over Ajax-pechvogel: 'Hij maakt goede indruk, van wat ik zag'

Van 't Schip vertelt over Ajax-pechvogel: 'Hij maakt goede indruk, van wat ik zag'

4 november om 08:01
Laatste update: 4 november om 09:08

Ahmetcan Kaplan heeft een goede eerste indruk achtergelaten op John van 't Schip. De Turkse miljoenenaanwinst is op de weg terug na een zeer ongelukkige periode en gaat maandag weer minuten maken bij Jong Ajax.

Ajax pikte Kaplan in de zomer van 2022 voor zo'n 9,5 miljoen euro op bij Trabzonspor. De stopper speelde echter nog geen enkel officieel duel in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Dat heeft alles te maken met twee slepende knieblessures die Kaplan opliep. De jeugdinternational staat in de afgelopen weken echter weer op het trainingsveld en maakt stappen in zijn herstel. "Hij gaat maandag in principe 45 minuten spelen met Jong Ajax tegen Willem II", zegt Van 't Schip tegenover de clubkanalen.

Vervolgens deelt Van 't Schip zijn eerste indruk over Kaplan. De interim-trainer van Ajax heeft nu enkele dagen op het trainingsveld gestaan met de verdediger. "Hij is er natuurlijk lang uit geweest, maar van wat ik heb gezien maakt hij een goede indruk. Het is een grote jongen, fysiek sterk, maar aan de bal ook wel comfortabel. Ik ben benieuwd hoe hij gaat spelen tegen Willem II", besluit Van 't Schip.