De Ligt baalt van Ajax en Jong Ajax: 'Dat doet veel pijn om te zien'

De Ligt baalt van Ajax en Jong Ajax: 'Dat doet veel pijn om te zien'

4 november om 09:09
Laatste update: 4 november om 09:09

Het doet Matthijs de Ligt pijn dat Ajax én Jong Ajax er niet goed voor staan in hun competities. Het opleidingsproduct van de Amsterdammers heeft echter vertrouwen in een wederopstanding.

Ajax bezette even de laatste plaats in de Eredivisie en staat nu vijftiende, terwijl Jong Ajax nog steeds de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie is. De Ligt ziet het met lede ogen aan. "De laatste plaats van Ajax, maar ook die van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, deed natuurlijk veel pijn om te zien", zegt de verdediger van Bayern München, die deze week geblesseerd raakte, in gesprek met De Telegraaf.

"Jong Ajax vormt het dna van de club en laat talenten naar het eerste elftal doorstromen. Er was (in 2018 onder Michael Reiziger en Winston Bogarde, red.) zelfs een jaar dat Jong Ajax kampioen werd van de Eerste Divisie. Dan is de huidige stand pijnlijk. Al is het natuurlijk ook een momentopname", vervolgt De Ligt, die hoopt op een ommekeer. "Met de nieuwe trainer John van ’t Schip heb ik er alle vertrouwen in, ben ik ervan overtuigd dat de weg naar boven wordt ingezet."

"Hopelijk kan hij Ajax met een mix van jonge spelers uit de jeugdopleiding en ervaren krachten weer naar grote successen leiden. Het jaar voordat we in 2019 de halve finale van de Champions League haalden, plaatsten we ons tegen Rosenborg niet voor de Europa League", haalt De Ligt aan als voorbeeld. "Ik denk dat iedereen zich dat nog goed kan herinneren. Wat ik ermee wil aangeven, is dat het ene seizoen het andere niet is. Dingen kunnen in no-time veranderen."