Messi over einde loopbaan en WK 2026

Messi onthult helder plan voor einde loopbaan: 'Ik keer niet meer terug bij Barça'

4 november om 10:14
Laatste update: 4 november om 10:28

Lionel Messi gaat niet meer terugkeren naar FC Barcelona of überhaupt Europa. Daar is de Argentijn heel stellig over in gesprek met France Football. Er gingen geruchten dat Messi in de winterstop van de Major League Soccer op huurbasis terug kon keren bij Barça, maar dat is niet het geval.

"Geen kans", zo verwoordt Messi zelf de mogelijkheid dat hij nog terugkeert in Europa. "Ik denk niet dat ik nog terug zal keren naar Europa. Natuurlijk mis je het spelen in de Champions League en in LaLiga. Alleen heb ik alles eruit gehaald wat erin zat. Ik voel helemaal geen frustratie en heb het bij Inter Miami ook goed naar mijn zin tot nu toe." Messi maakte afgelopen zomer de overstap van Paris Saint-Germain naar Amerika.

Wat Messi nog niet durft uit te sluiten is het WK in 2026. De Argentijn zou daar de wereldtitel kunnen verdedigen met zijn land, alleen tikt hij dan wel al de 39 jaar aan. "Gezien mijn leeftijd tijdens dat toernooi, wordt het wel een hele moeilijke beslissing. Maar we gaan het zien, ik zeg bij voorbaat nog niet af." Messi pakte deze week zijn achtste Ballon d’Or en is daardoor recordhouder wat betreft de prestigieuze prijs.