Opluchting bij Feyenoord: 'Dat knaagde, ik heb heel lang moeten wachten'

Opluchting bij Feyenoord: 'Dat knaagde, ik heb heel lang moeten wachten'

4 november om 21:04

Bart Nieuwkoop is dolblij met zijn winnende goal tegen RKC Waalwijk (1-2). De rechtsback van Feyenoord speelde zaterdagavond zijn 84ste Eredivisie-wedstrijd en wachtte nog altijd op zijn eerste competitiegoal.

Tegen RKC was het moment van Nieuwkoop, die in dienst van Union Sint-Gillis wel zeven keer trefzeker was, dan eindelijk daar. "Het doet veel, ik heb er heel lang op moeten wachten", zegt de opgeluchte verdediger na afloop tegen ESPN. "Op een gegeven moment ging het aan me knagen. Je wil hem maken. Dat hij vandaag valt is lekker. Ik ben er heel blij mee."

Vorige week ging Feyenoord ten onder tegen FC Twente (2-1). Nieuwkoop vertelt dat trainer Arne Slot een reactie eiste. "Ja zeker, dat is wat de trainer heeft gezegd. Moeizame wedstrijden moet je op karakter winnen", aldus de vleugelverdediger. "Dat werd nogmaals benadrukt in de rust. Dit zijn belangrijke wedstrijden. Je kan niet altijd met mooi voetbal winnen."

Feyenoord staat door de zege in puntenaantal gelijk met AZ. De Alkmaarders speelden op hetzelfde moment gelijk tegen Excelsior.