Gimenez 'boos' na missen van panenka: 'Ik oefen erop tijdens de trainingen'

04-11-2023 21:44 Laatste update: 05-11-2023 01:37
124

Santiago Gimenez heeft na afloop van RKC Waalwijk - Feyenoord uitleg gegeven over zijn opmerkelijke strafschop van de eerste helft. De Mexicaanse spits kreeg de kans om de Rotterdamers vlak voor de theepauze op voorsprong te schieten, maar stiftte de bal over het doel. Gimenez geeft aan op de trainingen veel te oefenen op panenka's.

Feyenoord kwam tegen RKC na 25 minuten spelen op achterstand, maar knokte zich uiteindelijk terug tot 1-2. Gimenez had daarin geen direct aandeel. Dat had hij wel kunnen hebben, maar zijn panenka ging tot grote teleurstelling van trainer Arne Slot over. "Ik heb hiervoor twaalf stafschoppen genomen en ik kies altijd een hoek. De vorige keer dacht ik eraan om mijn volgende strafschop te benutten met een panenka. Die kans kwam vandaag. Ik oefen erop tijdens trainingen, maar hij was iets te hoog", vertelt hij voor de camera van ESPN

Quinten Timber had Feyenoord even daarvoor op 1-1 gezet, terwijl Bart Nieuwkoop na rust voor de eindstand zorgde. Het frustreert Gimenez dat hij er, net als vorige week tegen FC Twente, niet in is geslaagd om zijn team te helpen met goals. "Ik ben altijd boos als ik niet scoor, maar ik weet dat dat bij het leven van een spits hoort. Ik moet gewoon blijven werken en blijven geloven dat die goal weer komt. Ik heb er vertrouwen in dat ik dat doelpunt volgende wel weer maak."

Met 'volgende week' doelt Gimenez op het Champions League-duel van Feyenoord met SS Lazio. De Rotterdammers zijn dinsdagavond te gast in Rome, nadat het eerdere treffen tussen de twee clubs in een 3-1 zege voor Feyenoord eindigde. "We gaan alles geven daar", eindigt de Mexicaan zijn interview.