Boze Arteta en Arsenal krijgen geen gelijk na bestuderen beelden

Tirade van Arteta gepareerd: beelden tonen aan dat bal niet over lijn was

5 november 2023 om 09:16

Arsenal voelt zich bestolen na de 1-0 nederlaag bij Newcastle United in de Premier League, maar het is de vraag of de tirade van manager Mikel Arteta terecht is. Voorafgaand aan de goal van Anthony Gordon was de bal in ieder geval niet over de achterlijn, zo laten beelden van beIN Sports zien.

De VAR had er zaterdag zijn handen vol aan. Voorafgaand aan de goal was sprake van een mogelijke overtreding van Joelinton op Gabriel Magalhães, een buitenspelsituatie én het was de vraag of de bal niet over de achterlijn was geweest. beIN Sports toont in ieder geval aan dat een fractie van de bal nog de lijn raakte.

Het doelpunt van Gordon houdt het Engelse voetbal in de ban. Arteta ontstak in een tirade en noemde het beschamend. Nu de bal niet over de achterlijn blijkt te zijn geweest, is het de vraag of dat terecht is. Gary Neville, analist van Sky Sports, vond dat eigenlijk het enige vraagteken. "Dat was de grote vraag, want ik denk niet dat er sprake was van een overtreding en buitenspel is heel moeilijk te zien. Ik ben blij dat het doelpunt uiteindelijk is gegeven, want mijn eerste gedachte was dat het buitenspel was. Ik dacht dat er maar één speler van Arsenal achter de twee spelers van Newcastle United stond."

Voor Arsenal betekende het de eerste nederlaag van het seizoen. The Gunners hebben nu drie punten minder dan koploper Manchester City. Ook Tottenham Hotspur, dat nog in actie komt, staat boven de stadgenoot.