Martins Indi zet zinnen op Oranje-rentree: 'EK geweldige beloning'

Koeman ontvangt Oranje-sollicitatie uit Alkmaar: 'EK geweldige bekroning'

5 november 2023 om 09:25

Bruno Martins Indi stond zaterdag voor het eerst in ruim een jaar tijd weer in de basis bij AZ. Het is een belangrijke stap voor de 31-jarige verdediger, die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. Het EK met het Nederlands elftal is het doel.

Martins Indi wil zijn wedstrijdritme de komende periode verder opbouwen. "Mijn balgevoel in de kleine ruimtes heb ik helemaal terug. Ik heb duidelijke doelen voor ogen. Wil mijn basisplaats bij AZ heroveren en mezelf blijven door-ontwikkelen als speler en bijdragen aan de ambities van AZ en om de Champions League weer naar Alkmaar te brengen", zegt de 36-voudig international tegen Voetbal International.

"En daar stopt mijn ambitie niet", benadrukt Martins Indi. "Voordat ik geblesseerd raakte, werkte ik toe naar het WK in Qatar. Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik de selectie zou halen. Dat is iets waar ik weer naartoe ga werken. Mijn hele carrière spreek ik hoge ambities uit. Dat is door deze blessure niet veranderd. Het EK in Duitsland zou een geweldige bekroning zijn. Ook omdat het zou betekenen dat ik bij AZ minimaal mijn oude niveau weer heb gehaald."

Voor Martins Indi is het een overwinning dat hij weer zulke stippen aan de horizon kan plaatsen. "Ik ben weer voetballer. De kwaliteit in mij is er nog, ook de mindset is altijd gebleven en zelfs versterkt. What doesn’t kill you, makes you stronger: dat heb ik afgelopen jaar regelmatig tegen mezelf gezegd. Dat klopt helemaal, weet ik nu."