Streuer twijfelt over Twente-voorstel: 'Liever dichter op het vuur'

Streuer twijfelt over Twente-voorstel: 'Liever dichter op het vuur'

5 november om 13:08

Jan Streuer weet nog niet hoe zijn toekomst bij FC Twente eruitziet. De rechterhand van technisch directeur Arnold Bruggink heeft een andere rol aangeboden gekregen in Enschede, vertelt hij bij ESPN.

Streuer werd deze zomer afgelost door Bruggink, maar als adviseur bleef hij zelf ook bij de club. De 72-jarige bestuurder weet niet hoelang hij nog bij FC Twente blijft. "Contractueel blijf ik tot 1 februari, dus tot en met de komende transferperiode", stelt hij. "Ze hebben mij gevraagd om daarna in de raad van commissarissen te komen, maar daar moet ik nog over nadenken. Ik zit liever wat dichter bij het vuur, dan op afstand."

Wil Streuer dan niet verder als mede-directeur? "Het maakt mij niet zoveel uit, maar het is een beetje raar als je twee technisch directeuren hebt. In principe ben ik nu de adviseur en Arnold is sinds 1 juli de technisch directeur." De twee werken wel uitstekend samen. "Het is geweldig om met hem te werken", zegt Streuer over de oud-international. "Hij heeft ook helemaal niet van: ik moet hier nu de baas spelen. Hij overlegt alles. Hij is super enthousiast. Het is heel prettig werken. Het helpt natuurlijk dat de resultaten goed zijn."

FC Twente wil de goede seizoenstart zondag een vervolg geven op bezoek bij het FC Utrecht van Ron Jans, met wie Streuer goed bevriend is. "Ron stuurde deze week een berichtje of we al nerveus waren", lacht Streuer.