Dost in ziekenhuis: 'Reanimatie heeft hem gered'

Dost volgt NEC vanuit ziekenhuis: 'De reanimatie heeft hem gered'

5 november 2023 om 16:04
Laatste update: 5 november 2023 om 16:12

Bas Dost volgt de thuiswedstrijd van NEC tegen FC Volendam vanuit het ziekenhuis. Dat vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik, die voor de camera van de NOS terugkijkt op een emotionele week.

Dost zakte een week geleden tegen AZ in elkaar en werd op het veld gereanimeerd. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij kampt met een ontstoken hartspier. "De reanimatie heeft hem gered, dat heeft Bas zelf ook aangegeven", aldus Van Schaik.

Hoe is het nu met Dost? "Het gaat beter, maar natuurlijk heeft hij heel veel angst. Woensdag heeft hij op een heel mooie en goede manier uitgelegd aan de groep wat hij heeft. Dit moet herstellen met rust. Hij ligt nog in het ziekenhuis en moet de wedstrijd van vandaag dus weer op de televisie volgen."

Of Dost ooit nog kan voetballen, durft Van Schaik niet te zeggen. "Ja, dat is de vraag. Het is nu ook niet de grootste prioriteit. Voetballen en trainen zit bij Bas echt heel diep. Hij is pas heel kort bij NEC, maar maakt heel veel indruk op iedereen. Zijn carrière is geweldig, maar het is een heel normale jongen. Alle gebeurtenissen deze week hebben me wel geraakt."